Menu

NIA Tehnika

  • Ponedeljek in Sreda od 18:30 do 19:30
  • Torek in Četrtek ob 21:00 do 22:00
  • Mesečna vadnina (8 vadb): 48 €

NIA TECHNIQUE je nova oblika vadbe, ki je nastala z namenom ponovne vzpostavitve in obnovitve med telesom, umom in duhom.
Je način svobodne oblike izražanja, ki vključuje ekspresivnost plesa (Ducan, Jazz, Moderni ples), moč in natančnost borilnih veščin (Tai chi, Teakwondoo, Aikido) ter modrost in umetnost samozdravljenja (Mosche Feldenkrais, Aleksander, Joga). Spodbuja nas, da se povežemo z našim telesom, umom, čustvi in dušo.

NIA CLASS vsebuje enourno plesno gibanje na različno glasbo iz celega sveta in nas popelje skozi 7 ciklov: fokus in namen, vstop v Nia prostor, ogrevanje, plesno gibanje, umirjanje, ples in igra na tleh, izstop iz Nia prostora. Vsak Nia class vsebuje edinstveno kombinacijo 52 osnovnih gibov, ki optimizirajo naravno gibanje telesa in obsegajo področje naših nog, trupa in rok.

Primerna je za vse starostne skupine, saj se izvaja v 3 nivojih. Gre za telesu prijazno gibanje, saj se intenzivnost giba prilagodi zmožnostim posameznika. Nia se izvaja bosih nog.

NIA TECHNIQUE izhaja iz Amerike in se je po 30 letih delovanja razvila že v več kot 45 državah. Neprestano se izpolnjuje in dopolnjuje ter nam nudi ogromno znanja s področja zaznavanja našega fizičnega telesa (zaznavanje mišic, kosti, veznega tkiva, bokov, zapestja....) ter zaznavanja naših čustev, občutkov. Z vključitvijo freedance-a oz. prostega plesa v Nia classu spodbudimo kreativnost, spontanost in svobodo v plesu posameznika.

Z NIA TECHNIQUE pridobimo veselje do gibanja in življenja nasploh, poveča se nam koncentracija in kondicija, pomaga nam pri hujšanju in ohranjanju optimalne telesne teže, okrepi mišice in mišični tonus, pomiri um in lajša posledice stresa, razvija gracioznost in gibčnost, uravnoveša živčni sistem, izboljša držo in delovanje organov predvsem srca in pljuč, vzpostavlja optimalno cirkulacijo krvi, krepi imunski sistem. Poleg tega pa se naučimo zaznavati potrebe svojega telesa in upoštevati njegov naravni čas in način gibanja, naučimo se zaznavati občutek ugodja in bolečine z namenom povečanja udobja in ugodja ter odprave bolečine s samozdravljenjem.

KAJ JE CILJ NIA TECHNIQUE?

Namen NIA TECHNIQUE je ustvariti skupnost zdravih ljudi po celem svetu. Verjamemo, da lahko vsaka oseba odkriva, raziskuje, ter povečuje svoj potencial. Da lahko živi izpopolnjeno življenje, se mora posvečati svojim občutkom ter prisluhniti svojemu telesu. S pravimi pripomočki ter izobrazbo lahko dvignemo raven našega zaupanja ter sreče. Zavest lahko oblikujemo tako, da postanemo povezani z drugimi.

ZAKAJ VADIMO BOSI?

Našo nogo sestavlja 35 sklepov in 28 kosti, ki jih skupaj veže 120 ligamentov in jo aktivira vsaj 20 mišic. Več kot 7.000 živčnih končičev v vsaki nogi neprestano pošilja sporočila po našem telesu. Samo danes boste naredil približno 18.000 korakov. Pri 70 letih bodo imele naše noge za seboj približno 110.000 kilometrov. Noge so pogosto najbolj zapostavljene, o njih ne razmišljamo veliko, kljub dejstvu, da smo od njih odvisni praktično za skoraj vse, kar počnemo.
Ravno zato se Nia tehnika izvaja bosih nog. Tako omogočamo popolno stabilnost pri gibanju in stimulaciji živčnih končičev, naših »senzorjev« stabilnosti. Ob tem se krepijo gležnji in stopala. Gibanje je bolj naravno, svobodno; zavedanje vašega telesa popolno. Telo postane vse bolj prilagodljivo, odzivno in okretno. Torej, ko le imate možnost, sezujte vaše čevlje in zaživite svobodno.

NIA TECHNIQUE KORISTI PACIENTKAM Z RAKOM DOJKE
Raziskovalci iz ProMedica Cancer Institute so objavili nove ugotovitve glede koristi Nia Technique za posameznice z rakom dojke. Nia je čutno zasnovana vadba gibanja, katera zdravi telo ob uporabi glasbe in gibanja. Rezultati 12 tedenske študije so pokazali, da Nia Technique občutno zmanjša utrujenost pri pacientkah na terapijah z obsevanjem. Pacientke so tudi poročale o boljši gibljivosti v rokah in ramenih. To je prva nacionalna študija za ugotavljanje kako Nia Technique deluje na pacientkah podvrženim zdravljenju rakavih obolenj.
Raziskovalci so v raziskavo vključili 41 žensk, katere so bile zdravljene z obsevanjem v zgodnjem in naprednem stadiju raka dojke. 20 naključno izbranih žensk se je udeleževalo vadbe Nia Technique, v trajanju od 20 do 60 minut, 3 krat tedensko. Ostale ženske , ki niso bile vključene v Nia skupino, so nadaljevale z normalnimi dnevnimi aktivnostmi. Po 12 tednih so ženske iz Nia skupine povedale, da imajo več energije, se počutijo močnejše v primerjavi z drugo skupino.
» Osemdeset procentov pacientk z rakastimi obolenji trpi za utrujenostjo med zdravljenjem z obsevanjem.« je povedal vodja raziskave Deb Reis, RN. »Nia Technique obudi energijo z uporabo nežnih raztegovalnih vaj in z gibanjem zgornjega dela telesa, katero okrepi predel prsnega koša.«
Nia Technique vključuje širok razpon različnih gibalnih stilov iz prakse, vključujoč borilne veščine, ples in jogo. Vadba stimulira živčni sistem kar se kaže v izboljšani fleksibilnosti, moči, mobilnosti, agilnosti in stabilnosti. Nia Technique se je razvila v 80. letih in se izvaja v več kot 45 državah.
Vir: ProMedica Cancer Institute
Original članek si lahko preberete na spodnji povezavi:
http://www.news-medical.net/news/20131002/Nia-exercise-benefits-individuals-with-breastcancer.aspx?fb_action_ids=10201728489041484&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210201728489041484%22%3A369711733159460%7D&action_type_map=%7B%2210201728489041484%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D%20less%20%E2%88%A7

Pustite komentar

nazaj na vrh

Izjave vadečih

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Kineticstudio + Larisa - sinonim za vir energije, iskanje novega, zanimivega... veselje deliti z drugimi... Predanost, perfekcionizem in obenem preprostost lepega in vcasih prikupno zmedenega :-) Lepo je imeti blizu sebe nekoga, ki SE MU DA in je vecni iskalec novega! Zelo lepa izkusnja: piknik ob zakljucku sezone, prijetno druzenje, dober izbor aktivnosti in ODLICNA kulinarika - bravo punce! Vrhunec: prvo srecanje s SUP-om, "tekmovanje" in lepa nova izkusnja. Rezultat: nova igracka s katero neizmerno uzivam v jutranjem miru in vecernih zarjah, sama s seboj in naravo...ali pa v druzbi ostalih druzinskih clanov, z veliko navihanosti in smeha..skratka nekaj uporabnega za 3 generacije naenkrat...

Zdenka Dodic (58)

Nia je zame čudovit način rekreacije: z Nio plešeš v skupini kot pravi plesalec, letiš kot orel, se boriš kot bojevnik, koketiraš, meditiraš, uživaš v gibanju in glasbi. Vadiš osredotočanje in sproščanje, krepiš mišice in optimizem. Zelo priporočam vsem, tudi manj mladim. Z Nio se ukvarjam že dve leti in komaj čakam, da bomo jeseni spet začeli z redno vadbo. Zasluga za to gre seveda organizatorjem in inštruktojem, ki se iskreno trudijo, da je vsaka ura posebno doživetje.

Elda Šik Baruca

Zame je NIA harmonia poglobljenih občutkov in svobode, kjer se prepletajo močna in nežna energija in kjer lahko izrazim vsak posamezen delček sebe. Je magični ples ki me osvobaja, umirja in podarja nov svet notranjih občutkov.

Lea (36)

Kinetic Kontakt

Kontakt

Društvo za šport in rekreacijo KINETIC STUDIO

Ferrarska ulica 10,

6000 KOPER - CAPODISTRIA

info(at)kinetic-studio.si

Larisa

Vinyasa Joga, Pilates, Hooping, NIA tehnika

Telefon: 040 553 316