Menu

leteči cirkus

LETEČI CIRKUS


Delavnica acroyoge za otroke in starše
......poleti z nami tudi ti ✈
Acro Circus....novi program v KineticStudio Koper...za vse otročke in njihove starše od 6 leta dalje......
Program LETEČI CIRKUS je namenjen otrokom med 6. in 10 letom starosti. Na kreativen in
igriv način bodo sprostili energijo ter se naučili opazovati lastno telo.
Se spomnite avijončkov, igre, ko so nas starši dvignilii na svoja stopala? Na delavnici bomo
spoznali še druge položaje, kjer se bodo otroci sprehodili skozi leteči cirkus, se spremenili v
kita, zajahali konja, in postali prave nindže.
Acroyoga vas popelje na potovanje polnega zaupanja, igrivosti in lahkotnosti.Z otrokom
boste okrepili vez in po vsej verjetnosti našli odlično aktivnost, ki bo navdušila celo družino.
Ko se boste znašli na spodnji strani, in dvignili otroka na svoja stopala, bosta skupaj začutila
radost in navdušenje, ker vama je uspelo nekaj osupljivega.

Ker delamo manjših skupinah je obvezna predhodna prijava na www.kinetic-studio.si ali 040553316 Larisa
Delavnica bo potekala to nedeljo 28.02.2016 ob 16.30 v prostorih Kinetic studia Koper.

Prispevek 15€ (otrok in starš).
Vabljeni :)

Več o sami vadbi si lahko preberete v kratkem prispevku.
Acro jogo, znano tudi kot partnersko jogo, letečo jogo, jogo v parih, že kar nekaj časa poznamo tudi v Sloveniji. S tovrstno vadbo se izvajajo različni telesni položaji – asane, s katerimi preizkušamo svoje telo in uravnavamo ravnotežje. Pri acro jogi pa še dodatno preizkušamo svoj center, svoje težišče.
Ravnotežje se preizkuša v različnih položajih in na različnih podlagah (na tleh, na drugem človeku). Pri tem izzivamo svoje predstave o našem središču in gibanju znotraj tega. Preidemo v stanje, ko izstopimo iz območja udobja in se prilagodimo novim okoliščinam, bodisi drugemu človeškemu telesu ali kar novemu položaju, kjer je težje uravnavati svoj center.
KAKO VKLJUČITI PRAKSO JOGE V SKUPNI PROSTI ČAS OTROKA IN STARŠA

Leteči cirkus Je program, kjer sodelujeta starš in otrok. Odrasla oseba (starš) leži na tleh in dviguje svojega otroka na svojih rokah ali nogah. Temelj prakse je zaupanje, ki ga potrebujemo, da se počutimo varni. Občutek varnosti se gradi počasi, skozi preizkušnje, igro in raziskovanje. Uči nas kako se sprostiti, prisluhniti našemu telesu, kako voditi, kako biti voden, kako biti prisoten in slišati drugega.

» Gibanje je za otroka naravna življenjska potreba. Današnji način življenja žal marsikateremu otroku onemogoča, da bi se v zadostni meri razgibaval na naraven in zdrav način.«

VODENA URA LETEČEGA CIRKUSA

Na začetku ogrejemo telo preko dinamičnih jogijskih iger in skozi klasične jogijske položaje »asane«. Sledi letenje, kjer sodelujeta starš, kateri služi kakor otrokova podpora »baza« in otrok – letalec. Učitelj, ki je obenem tudi varovalec »spoter«, na začetku je ključnega pomena, saj pomaga pri posredovanju informacij in komunikaciji med obema. Vloga »baze« je, da drži ravnotežje ker le on ima stik s tlemi saj daje letalcu stabilno oporo kjer jo le ta potrebuje. Letalec pa mora ohranjati svoje središče nad »bazo«, se na njej umiriti in začutiti.
Ura Letečega cirkusa je zasnovana tako, da staršem in njihovim otrokom omogoča postopno nadgrajevanje položajev, katere se kasneje poveže med sabo v kratko koreografijo.
Na vadbi skozi različne vaje krepimo moč telesa, njegovo gibljivost, funkcionalnost, zaupanje, kreativnost in zavedanje v tem trenutku.

V skupini so lahko otroci različnih starosti in zmožnosti. Cilj vadbe nista popolnost izvedbe in videz, temveč veselje do vadbe. Vsak otrok je lahko uspešen, ker lahko asane ves čas izboljšuje. Že petletniki ali šestletniki izgubljajo gibčnost in asane pripomorejo, da jo ohranijo.

Skozi igro se otroci največ naučijo.
Namen naših delavnic je oblikovati priporočila za starše, da bodo otroka spodbudili pri zmanjševanju sedimentalnega življenjskega sloga.
V programu Leteči Cirkus sem združila teorijo in prakso ter ponudila staršem in njihovim otrokom napotke kako lahko skupno izkoristijo prosti čas na zabaven, zdrav in produktiven način.
Med samo vadbo poudarjam zdravi slog življenja. Po priporočilih svetovne zdravstvene organizacije naj bi vsak otrok dnevno bil 120 minut aktiven in raba joge lahko k temu še dodatno pripomore.

Pustite komentar

nazaj na vrh

Izjave vadečih

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Zame je NIA harmonia poglobljenih občutkov in svobode, kjer se prepletajo močna in nežna energija in kjer lahko izrazim vsak posamezen delček sebe. Je magični ples ki me osvobaja, umirja in podarja nov svet notranjih občutkov.

Lea (36)

NIA TEHNIKA V gibanju sta telo in um povezana, skozi gib se prosto izraža nezavedno. Zaradi tega je Nia Tehnika izreden način za samospoznavanje. Arhetipske pomensko in energetsko nabite geste spodbujajo odločnost, trdnost, ozaveščenost in moč bojevnika, po drugi plati pa blage, senzualne in igrive gibe, ter trenutke proste improvizacije. Pri Nia Tehniki mi je všeč, da združuje lastnosti Marsa in Venere, elemente borilnih veščin z odločnimi kriki, ki aktivirajo trebušno prepono v povezavi s prizemljeno držo ter odpiranje srca, z gestami darežljivosti in lahkotno »lovljenje metuljčkov«.Telo valovi skozi prostor in čas kakor potopljeno v fluid. Okončine se gibljejo kot veje krošnje v vetru in zajemajo iz zemlje in neba nadosebne moči, jih gojijo in krepijo. Redkokdaj sem tako scela potopljen v ocean etra ali obdan z zapredkom nevidnega elektromagnetizma, ki je živ in otipljiv saj premore silo da me dvigne in ponese v položaje z lahkoto. Ko se doma sklonim, da bi s tal pobral svinčnik, že škripajo sklepi in škrtajo kosti. Pri Nia Tehniki pa segreto kolesje telesa, podmazano s plazmo duha, graciozno preide tudi v zahtevne forme. Izziv, ki ga tehnika predstavlja, je, kako se prepustiti, izvzeti racionalni intelekt in um spojiti s telesom. Seveda se sprva, soočam s koraki,...

Jure Vuga

"Vinjasa Joga z Lariso je bila ena mojih najboljših odločitev in izkušenj. Dosegla sem boljšo fleksibilnost, pridobila sem več moči in stabilnosti tako fizično, kot duševno."

Judit Todeo

Kinetic Kontakt

Kontakt

Društvo za šport in rekreacijo KINETIC STUDIO

Ferrarska ulica 10,

6000 KOPER - CAPODISTRIA

info(at)kinetic-studio.si

Larisa

Vinyasa Joga, Pilates, Hooping, NIA tehnika

Telefon: 040 553 316