Menu

lepota iz kuhinje

Delavnica: Lepota iz kuhinje

Datum predstavitve: nedelja 17.1.2016 ob 18.30

Kratek opis:
Ženske povprečno uporabljajo dvanajst kozmetičnih izdelkov dnevno, v katerih se skriva okoli 170 sestavin! Priljubljenost naravne kozmetike je v porastu, vprašanja o tem kaj je resnično dobro pa ostajajo. Odgovori se velikokrat skrivajo v najbolj preprostih rečeh. Na delavnici se bomo posvetili temu, kako iz sestavin, ki jih že imate doma ustvariti izdelke za nego telesa. Vrnili se bomo k načelom narave in se naučili, da ni potrebno zapraviti celega premoženja, če želimo zase poskrbeti z najboljšim.
Daljši opis delavnice in izvajalca:
Na delavnici se bomo posvetile temu, kako poskrbeti za svojo lepoto tako od zunaj kot od znotraj in prenesti to v svoj vsakdan. Čas za lepoto. Druženje. Življenje. Razvajanje.

Naučile se boste:
- Katere se najpogostejše strupene snovi v kozmetičnih izdelkih in kako se jim izogniti
- kako lahko s sestavinami iz svoje kuhinje nadomestite precej kozmetičnih izdelkov
- kaj najbolj nahrani In navlaži vašo kožo
- kako narediti v nekaj minutah odlične maske za obraz
- kako poskrbeti za svoje lase z domačimi maskami
- katera je vsestranska sestavina, ki ne sme manjkati v vaši kopalnici in kuhinji
- kako negovati notranjo lepoto in v svojem življenju narediti več prostora za lepoto
- katera je bila lepotna skrivnost Kleopatre
- kako pripraviti osvežilni tonik za obraz
- kaj pomaga pri utrujenih in zabuhlih očeh

To je le nekaj izmed stvari, ki jih boste izvedele na delavnici. Poleg tega bodite pripravljene tudi na posledice obiska delavnice:
- odšle boste s privzdignjenimi ustnimi kotički
- prostor na kopalniških poličkah se bo sprostil, saj vam ne bo treba več uporabljati toliko izdelkov
- prihranile boste pri nakupu kozmetike
- v svoj vsakdan boste lahko uvedle preproste rituale in trike za podporo vaši lepoti

O izvajalki: Sara Jager

Močno verjamem v to, da si mora ženska vzeti čas zase, za negovanje svoje lepote. Verjamem v neusahljivo žensko ustvarjalno energijo, v moč, ki je vedno tam. Verjamem, da se moramo naučiti videti lepoto v majhnih stvareh. Verjamem, da se je tega potrebno zopet naučiti, saj smo pozabili, da je lepota vse naokrog. Verjamem, da je življenje odvisno od tega, kako gledamo na stvari.
Verjamem v to, da moramo upočasniti in se vračati k naravi.

Kaj poganja mene? Iskrena želja po tem, da pomagam ljudem pokazati pot do njihovih potencialov, zato da lahko zasijejo v svoji luči.
Znanje o prehrani sem pridobivala na Institute for Integrative Nutrition, praktično pa med mešanjem loncev v kuhinjah v joga in meditacijskih centrih in brskanjem po zemlji na ekoloških kmetijah na različnih koncih sveta.

Pustite komentar

nazaj na vrh

Izjave vadečih

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

NIA TEHNIKA V gibanju sta telo in um povezana, skozi gib se prosto izraža nezavedno. Zaradi tega je Nia Tehnika izreden način za samospoznavanje. Arhetipske pomensko in energetsko nabite geste spodbujajo odločnost, trdnost, ozaveščenost in moč bojevnika, po drugi plati pa blage, senzualne in igrive gibe, ter trenutke proste improvizacije. Pri Nia Tehniki mi je všeč, da združuje lastnosti Marsa in Venere, elemente borilnih veščin z odločnimi kriki, ki aktivirajo trebušno prepono v povezavi s prizemljeno držo ter odpiranje srca, z gestami darežljivosti in lahkotno »lovljenje metuljčkov«.Telo valovi skozi prostor in čas kakor potopljeno v fluid. Okončine se gibljejo kot veje krošnje v vetru in zajemajo iz zemlje in neba nadosebne moči, jih gojijo in krepijo. Redkokdaj sem tako scela potopljen v ocean etra ali obdan z zapredkom nevidnega elektromagnetizma, ki je živ in otipljiv saj premore silo da me dvigne in ponese v položaje z lahkoto. Ko se doma sklonim, da bi s tal pobral svinčnik, že škripajo sklepi in škrtajo kosti. Pri Nia Tehniki pa segreto kolesje telesa, podmazano s plazmo duha, graciozno preide tudi v zahtevne forme. Izziv, ki ga tehnika predstavlja, je, kako se prepustiti, izvzeti racionalni intelekt in um spojiti s telesom. Seveda se sprva, soočam s koraki,...

Jure Vuga

Zame je NIA harmonia poglobljenih občutkov in svobode, kjer se prepletajo močna in nežna energija in kjer lahko izrazim vsak posamezen delček sebe. Je magični ples ki me osvobaja, umirja in podarja nov svet notranjih občutkov.

Lea (36)

Nia je zame čudovit način rekreacije: z Nio plešeš v skupini kot pravi plesalec, letiš kot orel, se boriš kot bojevnik, koketiraš, meditiraš, uživaš v gibanju in glasbi. Vadiš osredotočanje in sproščanje, krepiš mišice in optimizem. Zelo priporočam vsem, tudi manj mladim. Z Nio se ukvarjam že dve leti in komaj čakam, da bomo jeseni spet začeli z redno vadbo. Zasluga za to gre seveda organizatorjem in inštruktojem, ki se iskreno trudijo, da je vsaka ura posebno doživetje.

Elda Šik Baruca

Kinetic Kontakt

Kontakt

Društvo za šport in rekreacijo KINETIC STUDIO

Ferrarska ulica 10,

6000 KOPER - CAPODISTRIA

info(at)kinetic-studio.si

Larisa

Vinyasa Joga, Pilates, Hooping, NIA tehnika

Telefon: 040 553 316