Menu

Celostna priprava na porod in poporodno obdobje

Celostna priprava na porod in poporodno obdobje,

 15. 2. - 7. 3. 2016

Na delavnicah bomo ozavestili telesni, miselni in čustveni vidik nosečnosti, poroda ter prehoda v starševstvo. Priprava je namenjena nosečnicam, ki si želijo čim bolj poskrbeti zase in izvedeti, kako lahko pripomorejo k izpolnjujočemu porodu ter ljubečemu povezovanju z novorojenčkom. Še posebej primerna je pare, ki bodo prvič postali starši; za ženske, ki so že doživele neprijeten porod; za nosečnice, ki se soočajo s strahom pred porodom ali poporodnim obdobjem ter za vse, ki si želijo porod ne le preživeti, temveč doživeti v vsej svoji polnosti!

Na prvem srečanju (15. 2. 2016) bomo odkrivale naša prepričanja, želje in pričakovanja o porodu. Spoznale bomo tudi načine, kako lahko ljubeče poskrbimo zase, kaj lahko že v nosečnosti storimo za lažji porod ter se sprostile s pomočjo vodene meditacije.

Drugo srečanje (22. 2. 2016) je namenjeno tudi partnerjem. Govorili bomo o tem, kaj se z žensko dogaja med različnimi fazami poroda, kakšna je vloga hormonov, kaj pričakovati od medicinskega osebja ter kako lahko oba s partnerjem vplivata na lepši, čim manj moten potek rojstva otroka. Spoznali bomo porodne položaje, razjasnili vlogo partnerja pri porodu in se naučili različnih tehnik, s katerimi med potekom poroda lajšamo bolečine ter spodbujamo prijetne občutke.

Na tretjem srečanju (29. 2. 2016) bomo čas posvetile morebitnim strahovom, povezanim s porodom in materinstvom. Poglobile se bomo v to, kaj nas v povezavi s porodom morda skrbi, kaj za nas pomeni bolečina ter kako si lahko same pomagamo, da bolečino, ki spremlja porod, pretvorimo v lasten vir moči. Z različnimi tehnikami bomo okrepile zavedanje telesnih občutkov in čustev.

Četrto srečanje (7. 3. 2016) je namenjeno pregledu pomembnih psiholoških tem poporodnega obdobja. Spoznale bomo, kakšne so potrebe dojenčka in mamice, kako lahko spodbudimo potek proces navezovanja med njima, kakšno vlogo imajo pri tem drugi družinski člani in kako si zagotoviti čim večjo podporo.

O Meni: Srečanja vodim Zala Janežič, univerzitetna diplomirana psihologinja. Lastna izkušnja nosečnosti, poroda in materinstva me je navdihnila za poglobljen pogled v žensko vlogo v omenjenih obdobjih. Poglobljeno znanje in praktične veščine pri delu z ljudmi pridobivam v okviru edukacije iz psihodinamske psihoterapije na Inštitutu za psihodinamsko psihoterapijo v Ljubljani, poleg tega pa aktivno pridobivam znanja o temah, povezanih s porodom. Menim, da je v današnji družbi premajhen poudarek na resničnih potrebah ženske v času nosečnosti in materinstva, ki niso zgolj materialne ali zdravstvene narave. S svojim delom želim prispevati k odkrivanju ženske notranje moči ob prehodu v materinstvo.

Kdaj? Ponedeljki, 15. 2. - 7. 3. 2016, od 16.30h do 18.00h.

Prispevek: 50€ (za štiri srečanja na nosečnico oz. par; študentke in brezposelne 35€)

Prijave in dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 040 516 693

Pustite komentar

nazaj na vrh

Izjave vadečih

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Nia je zame čudovit način rekreacije: z Nio plešeš v skupini kot pravi plesalec, letiš kot orel, se boriš kot bojevnik, koketiraš, meditiraš, uživaš v gibanju in glasbi. Vadiš osredotočanje in sproščanje, krepiš mišice in optimizem. Zelo priporočam vsem, tudi manj mladim. Z Nio se ukvarjam že dve leti in komaj čakam, da bomo jeseni spet začeli z redno vadbo. Zasluga za to gre seveda organizatorjem in inštruktojem, ki se iskreno trudijo, da je vsaka ura posebno doživetje.

Elda Šik Baruca

Moja izkušnja v Kinetic studiu pa je več kot čudovita. Vadba Vinyasa Joge v odlični družbi z odlično vaditeljico me je pripeljala do boljšega poznavanja samega sebe in svojega telesa. Vinyasa Joga me je pripeljala do rezulatov, ki sem jih leta iskal v drugih športih. Pripeljala me je do ljubezni do samega sebe in svojega telesa. Skratka lahko rečem, da sem v Kinetic studiu doživel eno lepših življenski sprememb.

Izidor

Zame je NIA harmonia poglobljenih občutkov in svobode, kjer se prepletajo močna in nežna energija in kjer lahko izrazim vsak posamezen delček sebe. Je magični ples ki me osvobaja, umirja in podarja nov svet notranjih občutkov.

Lea (36)

Kinetic Kontakt

Kontakt

Društvo za šport in rekreacijo KINETIC STUDIO

Ferrarska ulica 10,

6000 KOPER - CAPODISTRIA

info(at)kinetic-studio.si

Larisa

Vinyasa Joga, Pilates, Hooping, NIA tehnika

Telefon: 040 553 316