Menu

BIODANZA ples življenja

Vabljeni vsak petek v mesecu ob 20.30....

Biodanza®, ki v dobesednem prevodu pomeni 'ples življenja', je sistem, ki ga je razvil Rolando Toro,

čilski antropolog in psiholog, ki na znanstveni osnovi in s pomočjo giba, glasbe, izražanja čustev z neverbalno komunikacijo pomaga izboljšati kvaliteto življenja. Krepi identiteto, zmanjšuje stres, sprošča fizične in psihične napetosti, spodbuja samospoštovanje, komunikacijo, spontanost in ustvarjalnost.

Rolando Toro je bil "romar plesa" (jasen glasnik življenja)za ljubezen, sočutje in senzibilne medčloveške odnose. Z biodanzo®marsikateri odnos obogati, marsikateri človek se opogumi in marsikateri človek tako tudi pokaže lepoto "biti človek" (človeške vrednote se začenjajo prebujati).

Biodanza je sistem gibanja ob glasbi s ciljem integracije človeka v celovitost. Biodanzo imamo lahko za sistem človekovega razvoja in integracije, ki jo spodbujamo preko vaj komunikacije in medosebnega stika in sicer :

• ojača identiteto posameznika in njegovo integracijo kot celote,

• izboljšanja medčloveških odnosov,

• s pozitivnimi impulzi okolja omogoča razvoj človeških potencialov.

V današnjem svetu prihaja do notranjega razkola med umom, čustvi ter občutki in samega delovanja človeka. Pri biodanzi pa skušamo ponovno ovrednotiti čustva, občutke in telesna doživljanja ter povezati v celovito delovanje telo, srčnost in mental. Čustvovanje in fizično se razvijajo predvsem v interakciji z drugimi ljudmi. Zato je ena izmed osnovnih komponent biodanze interakcija posameznika s skupino in je ne moreš izvajati sam.

Z vajami, glasbo in neverbalno komunikacijo med udeleženci kot univerzalnim jezikom spodbuja integracijo telesa, uma in srca (čustev, občutkov) ter omogoča, da vzpostavimo pristnejši stik s seboj in svojimi občutki. Skozi svoje telo doživljamo svet okoli sebe, skozi telo se zrcali naš odnos do drugih, do sveta, z gibanjem izražamo čustva, misli, doživetja.  Od rojstva do pozne starosti skozi gib izražamo svoje razpoloženje.

Za koga?

Biodanza®je primerna za vsakogar, ki bi rad spoznal sebe in svoje potenciale preko gibanja, glasbe in druženja v skupini. Prednost biodanze je, da za udeležbo ne potrebujete plesnega predznanja, plesnega partnerja, temveč le veselje do druženja in gibanja ob odlični glasbi. Med samo biodanzo udeležencem ni potrebno govoriti, tako da se lažje sprosti tudi naš preobremenjeni razum.

Praktično izvajanje Biodanze

Eno srečanje biodanze je sestavljeno iz sklopa vaj in traja 90 min. Za vsako vajo je določena metodologija izvajanja in glasba, ki najbolj podpre učinke, ki jih želimo doseči. Vaje niso zapletene izvajajo se postopoma tako, da lahko vsi napredujemo po svojih zmožnostih. Vsako vajo najprej predstavimo in nato povabimo v posamezno vajo. Med vadbo smo bosi ali v nogavicah ter v udobnih oblačilih. 

Cena

1x obisk  12 EUR

mesečno 40 EUR

3 mesečno  100 EUR

PARI, ŠTUDENTI   10% POPUST

Eno izmed poti, kako življenje živeti bolj polno, z inteligenco srca in občutljivostjo do sebe in drugih, nam ponuja biodanza.

Zaželjene prijave:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

facebook stran: Biodanza obala

Za dodatne informacije pošljite SMS na  031 377 651

 

Pustite komentar

nazaj na vrh

Izjave vadečih

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

"Vinjasa Joga z Lariso je bila ena mojih najboljših odločitev in izkušenj. Dosegla sem boljšo fleksibilnost, pridobila sem več moči in stabilnosti tako fizično, kot duševno."

Judit Todeo

Nio mi je priporočila prijateljica in moram rečt, da sem bila malo skeptična glede na to, da nisem preveč nadarjena za plesne veščine. Nato sem se odločila narediti korak naprej in se opogumila in šla pogledat kako to zgleda :) .... in seveda mi je takoj prirasla k srcu. Ta mix plesa, borilnih veščin joge in še marsičesa ti vzbudi tako čudovite občutke, v bistvu skozi glasbo in gibe izražaš nekako samo sebe. Zelo mi je bilo všeč to, da so bile koreografije vsakič različne. Še posebej pa to, da so se v toplejših mesecih izvajale na odprtem tako, da sem lahko bosa skakljala po travi...pravi užitek.

Debora

Zame je NIA harmonia poglobljenih občutkov in svobode, kjer se prepletajo močna in nežna energija in kjer lahko izrazim vsak posamezen delček sebe. Je magični ples ki me osvobaja, umirja in podarja nov svet notranjih občutkov.

Lea (36)

Kinetic Kontakt

Kontakt

Društvo za šport in rekreacijo KINETIC STUDIO

Ferrarska ulica 10,

6000 KOPER - CAPODISTRIA

info(at)kinetic-studio.si

Larisa

Vinyasa Joga, Pilates, Hooping, NIA tehnika

Telefon: 040 553 316