Menu

BIODANZA ples življenja

Vabljeni vsak petek v mesecu ob 20.30....

Biodanza®, ki v dobesednem prevodu pomeni 'ples življenja', je sistem, ki ga je razvil Rolando Toro,

čilski antropolog in psiholog, ki na znanstveni osnovi in s pomočjo giba, glasbe, izražanja čustev z neverbalno komunikacijo pomaga izboljšati kvaliteto življenja. Krepi identiteto, zmanjšuje stres, sprošča fizične in psihične napetosti, spodbuja samospoštovanje, komunikacijo, spontanost in ustvarjalnost.

Rolando Toro je bil "romar plesa" (jasen glasnik življenja)za ljubezen, sočutje in senzibilne medčloveške odnose. Z biodanzo®marsikateri odnos obogati, marsikateri človek se opogumi in marsikateri človek tako tudi pokaže lepoto "biti človek" (človeške vrednote se začenjajo prebujati).

Biodanza je sistem gibanja ob glasbi s ciljem integracije človeka v celovitost. Biodanzo imamo lahko za sistem človekovega razvoja in integracije, ki jo spodbujamo preko vaj komunikacije in medosebnega stika in sicer :

• ojača identiteto posameznika in njegovo integracijo kot celote,

• izboljšanja medčloveških odnosov,

• s pozitivnimi impulzi okolja omogoča razvoj človeških potencialov.

V današnjem svetu prihaja do notranjega razkola med umom, čustvi ter občutki in samega delovanja človeka. Pri biodanzi pa skušamo ponovno ovrednotiti čustva, občutke in telesna doživljanja ter povezati v celovito delovanje telo, srčnost in mental. Čustvovanje in fizično se razvijajo predvsem v interakciji z drugimi ljudmi. Zato je ena izmed osnovnih komponent biodanze interakcija posameznika s skupino in je ne moreš izvajati sam.

Z vajami, glasbo in neverbalno komunikacijo med udeleženci kot univerzalnim jezikom spodbuja integracijo telesa, uma in srca (čustev, občutkov) ter omogoča, da vzpostavimo pristnejši stik s seboj in svojimi občutki. Skozi svoje telo doživljamo svet okoli sebe, skozi telo se zrcali naš odnos do drugih, do sveta, z gibanjem izražamo čustva, misli, doživetja.  Od rojstva do pozne starosti skozi gib izražamo svoje razpoloženje.

Za koga?

Biodanza®je primerna za vsakogar, ki bi rad spoznal sebe in svoje potenciale preko gibanja, glasbe in druženja v skupini. Prednost biodanze je, da za udeležbo ne potrebujete plesnega predznanja, plesnega partnerja, temveč le veselje do druženja in gibanja ob odlični glasbi. Med samo biodanzo udeležencem ni potrebno govoriti, tako da se lažje sprosti tudi naš preobremenjeni razum.

Praktično izvajanje Biodanze

Eno srečanje biodanze je sestavljeno iz sklopa vaj in traja 90 min. Za vsako vajo je določena metodologija izvajanja in glasba, ki najbolj podpre učinke, ki jih želimo doseči. Vaje niso zapletene izvajajo se postopoma tako, da lahko vsi napredujemo po svojih zmožnostih. Vsako vajo najprej predstavimo in nato povabimo v posamezno vajo. Med vadbo smo bosi ali v nogavicah ter v udobnih oblačilih. 

Cena

1x obisk  12 EUR

mesečno 40 EUR

3 mesečno  100 EUR

PARI, ŠTUDENTI   10% POPUST

Eno izmed poti, kako življenje živeti bolj polno, z inteligenco srca in občutljivostjo do sebe in drugih, nam ponuja biodanza.

Zaželjene prijave:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

facebook stran: Biodanza obala

Za dodatne informacije pošljite SMS na  031 377 651

 

Pustite komentar

nazaj na vrh

Izjave vadečih

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Nia je zame čudovit način rekreacije: z Nio plešeš v skupini kot pravi plesalec, letiš kot orel, se boriš kot bojevnik, koketiraš, meditiraš, uživaš v gibanju in glasbi. Vadiš osredotočanje in sproščanje, krepiš mišice in optimizem. Zelo priporočam vsem, tudi manj mladim. Z Nio se ukvarjam že dve leti in komaj čakam, da bomo jeseni spet začeli z redno vadbo. Zasluga za to gre seveda organizatorjem in inštruktojem, ki se iskreno trudijo, da je vsaka ura posebno doživetje.

Elda Šik Baruca

Kineticstudio + Larisa - sinonim za vir energije, iskanje novega, zanimivega... veselje deliti z drugimi... Predanost, perfekcionizem in obenem preprostost lepega in vcasih prikupno zmedenega :-) Lepo je imeti blizu sebe nekoga, ki SE MU DA in je vecni iskalec novega! Zelo lepa izkusnja: piknik ob zakljucku sezone, prijetno druzenje, dober izbor aktivnosti in ODLICNA kulinarika - bravo punce! Vrhunec: prvo srecanje s SUP-om, "tekmovanje" in lepa nova izkusnja. Rezultat: nova igracka s katero neizmerno uzivam v jutranjem miru in vecernih zarjah, sama s seboj in naravo...ali pa v druzbi ostalih druzinskih clanov, z veliko navihanosti in smeha..skratka nekaj uporabnega za 3 generacije naenkrat...

Zdenka Dodic (58)

NIA TEHNIKA V gibanju sta telo in um povezana, skozi gib se prosto izraža nezavedno. Zaradi tega je Nia Tehnika izreden način za samospoznavanje. Arhetipske pomensko in energetsko nabite geste spodbujajo odločnost, trdnost, ozaveščenost in moč bojevnika, po drugi plati pa blage, senzualne in igrive gibe, ter trenutke proste improvizacije. Pri Nia Tehniki mi je všeč, da združuje lastnosti Marsa in Venere, elemente borilnih veščin z odločnimi kriki, ki aktivirajo trebušno prepono v povezavi s prizemljeno držo ter odpiranje srca, z gestami darežljivosti in lahkotno »lovljenje metuljčkov«.Telo valovi skozi prostor in čas kakor potopljeno v fluid. Okončine se gibljejo kot veje krošnje v vetru in zajemajo iz zemlje in neba nadosebne moči, jih gojijo in krepijo. Redkokdaj sem tako scela potopljen v ocean etra ali obdan z zapredkom nevidnega elektromagnetizma, ki je živ in otipljiv saj premore silo da me dvigne in ponese v položaje z lahkoto. Ko se doma sklonim, da bi s tal pobral svinčnik, že škripajo sklepi in škrtajo kosti. Pri Nia Tehniki pa segreto kolesje telesa, podmazano s plazmo duha, graciozno preide tudi v zahtevne forme. Izziv, ki ga tehnika predstavlja, je, kako se prepustiti, izvzeti racionalni intelekt in um spojiti s telesom. Seveda se sprva, soočam s koraki,...

Jure Vuga

Kinetic Kontakt

Kontakt

Društvo za šport in rekreacijo KINETIC STUDIO

Ferrarska ulica 10,

6000 KOPER - CAPODISTRIA

info(at)kinetic-studio.si

Larisa

Vinyasa Joga, Pilates, Hooping, NIA tehnika

Telefon: 040 553 316