Menu

AERIAL VADBA-NOVI TREND ZDRAVEGA ŽIVLJENJA

NOVI TREND ZDRAVEGA ŽIVLJENJA TRENUTNO - AERIAL VADBA


Če še niste doživeli občutka lebdenja, če nikoli še niste obrnili svet na glavo imate sedaj priložnost, da to storite.
Aerial vadbe so tako drugačne, da jih preprosto moramo preizkusiti.
So kombinacija joge, plesa in cirkuških akrobacij. Aerial vadbe so trenutno eden vodilnih trendov zdravega življenja. Začetniki Aerial vadb, so se prepustili preprosti ideji. Lebdenju.
Telo, ki naj kljubuje težnosti, ko miruje, in izkorišča energijo, ko ga dvigujete

Ljudje po celem svetu so naravnost navdušeni, množično se jih udeležujejo saj so zabavne, sproščujoče, hkrati pa prinašajo mnoge pozitivne učinke. Med prvimi je ta, da so pri tovrstni vadbi sklepi veliko manj obremenjeni, hrbtenica je bolj sproščena, omogočeno pa je tudi globje raztegovanje mišic. Prav to pa ugodno vpliva na ožilje, limfni, živčni ter endokrini sistem.

Z vašim telesom, vpetim v vrečo (Hammock), se naučite viseti in obračati v zraku. Z pomočjo viseče vreče lahko izvajamo različne fitnes krepilne vaje, pilates, zabavne rutine aerial plesa ter različne jogijske asane.
Novo na obali....v Kopru pod okriljem Kinetic studia, marca odpiramo prvi Aerial studio. Zaradi možnosti večjega nadzora in varnosti bomo vadili v manjših skupinah do 10 ljudi.
V okviru aerial vadb bomo izvajali tri programe;
Aerial joga, je kombinacija joge in cirkuških akrobacij. Jogijske asane, ki jih sicer izvajamo na tleh, pri aerial jogi izvajamo v zraku.

Asane bi lahko razvrstili po skupinah glede na položaj izvajanja. Ogrevalne asane pričenjamo sede, leže in kleče na tleh, roki pa imamo v različnih prijemih vpletene v zaprto blago. Počasi gradimo svojo pot navzgor, ko se postavimo pred ali za zanko in izvajamo asane, pri katerih v blago polagamo eno ali obe nogi ter vaje, kjer nam hamaka daje podporo pod lopaticama. Sledijo asane, kjer prvič zapustimo tla in podaljšamo hrbtenico. Prav ta pozicija pa je izhodišče za inverzije - obrat z glavo navzdol po katerih je Aerial Yoga najbolj znana. To so asane, pri katerih medenico in stegna ovijemo v blago, zgornji del telesa pa spustimo v zaklon pri katerem se hrbtenica popolnoma sprosti in podaljša. Sledijo mnoge vaje, ki se izvajajo v zraku. Za lažje prehajaje iz ene asane v drugo uporabljamo premete, s pomočjo katerih povežemo naučene položaje v krajšo vinjaso. Vadbo zaključimo s sproščanjem, ki daje nepozaben občutek lebdenja.

Aerial pilates; osnovne pilates principe uporabljamo v suspenziji na hamakah. Sam pripomoček nam lahko nudi oporo pri izvajanju določenih vaj, kako tudi nam lahko vajo še dodatno oteži in hkrati poglobi. Med samo vadbo spreminjamo nastavitev višine. Pr vadbi del teže nosi hamaka in tako pomaga razbremeniti sklepe. S pomočjo hamake lahko izvajamo tudi inverzije – obrat z glavo navzdol in tako razbremenimo hrbtenico. Glede na vsestransko uporabo hamake se lahko Aerial pilatesa udeleži čisto vsak.

Aerial fitcircus, vadba ima poudarek na moči in cirkuških akrobacijah. Ogrevalne vaje pričnemo v hamaki v višini golene. Na tej višini krepimo celotno telo. Z nadgradnjo položajev, višamo nastavitev hamacke. Vadbo začinimo z elementi plesa in akrobatike ob skrbno izbrani vadbi nastajajo krajše zabavne in drzne koreografije. To je mešanice zabave in trdega dela. Vadba ni primerna za popolne začetnike.

Nikakor pa nismo pozabili na naše najmlajše. Samo za njih smo prilagodili aerial vadbo in oblikovali program samo za njih - OTROŠKA AERIAL YOGA
Igriv, netekmovalen in sproščujoč prvi stik z Aerial jogo . Otroška Aerial joga je namenjena otrokom vseh starosti. Vadi se v starostno različnih skupinah, najmlajši (2.5 do 5 let) vadijo skupaj z mamicami, očki, babicami oziroma z nekom, ki mu zaupajo. Druga skupina pa je namenjena šolskim otrokom iz prve triade (od 6 do 9 let.)
Otroška Aerial joga je vodena vadba, posebej oblikovana za otroke od najnežnejše starosti naprej. Otrokom omogoči srečanje z Aerial jogo na igriv in privlačen način. Otroci se spoznavajo s svojim telesom, naučijo se osnovnih jogijskih poz in preprostih dihalnih tehnik ter se ob tem odlično zabavajo.
Otroci so naravni jogiji. Njihova telesa so prožna, dihajo globoko in spontano skozi nos, imajo dobro telesno držo in popolnoma odprt odnos do življenja. Zanima jih ta trenutek, tukaj in zdaj.V nasprotju z vsemi ostalimi prostočasnimi dejavnostmi je joga netekmovalna in uči učinkovitih tehnik sproščanja. Ponuja odlično orodje za spopad z današnjim hitrim in površnim svetom.
Za vse tiste ki se z Aerial vadbo srečujete čisto prvič in za tiste, ki še niste našli tiste prave vadbe, ki bi vas utegnila prepričati in prevzeti, oz. osvojiti, vam smo namenili AERIAL UVODNO DELAVNICO


Namenjena je vsem, ki se prvič srečujete z vadbo v zraku. Na prvi uvodni delavnici vas bomo poučili o terminologiji, ki jo uporabljamo za vodenje Aerial ure. Kako pravilno izvajamo meritev in kako postavimo hamako glede na proporcijo našega telesa. Kako pravilno postavimo hamako v določenih položajih in pri posameznih vajah ter postavitev pravilnega razmerja med tlemi in zrakom.

ZDRAVSTVENE OMEJITVE
Vse vadbe v zraku so namenjene zdravi populaciji.
V primeru kakršnihkoli zdravstvenih težav se pred vadbo posvetujte s svojim osebnim zdravnikom. Vadimo na LASTNO ODGOVORNOST. Vadba NI PRIMERNA za osebe, ki imajo kakršnekoli težave s srcem, krvno žilnim sistemom, tlakom, sistemi za ravnotežje, nevrološke težave.

NAVODILA ZA AERIAL VADBO
Na prvo uro Aerial vadbe, je potrebno priti 15 min prej, da izpolnite vpisni list in zdravstveni vprešalnik.
Zaradi preprečitve telesnih poškodb ter poškodb na blagu pred uporabo pripomočka odstranimo nakit ter lasne sponke. Med vadbo zaradi higjenskih razmer, nosimo majice s kratkim ali dolgim rokavom. Majice z naramnicami ne pridejo v upoštev, saj pri nekaterih položajih postavimo hamako tik pod pazduho. Med uporabo ne uporabljamo oblačil z zadrgami, kovinskimi deli ali drugimi dodatki, ki bi utegnili poškodovati blago.

PREDVIDEN URNIK (urnik ni dokončen, oblikoval se bo na podlagi prijav in želja vadečih)
PONEDELJEK in SREDA 18.30 ------ AERIAL PILATES
TOREK in ČETRTEK 20.30 ----------- AERIAL YOGA
TOREK 17.30 -------------------------- AERIAL ZA OTROKE 6 - 9 let
ČETRTEK 17.30 ------------------------ AERIAL OTROK S STARŠI 2,5 - 5 let
PETEK 18.00 --------------------------- UVODNA DELAVNICA
PETEK 19.30 -------------------------- AERIAL CIRCUSFIT

Pustite komentar

nazaj na vrh

Izjave vadečih

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Zame je NIA harmonia poglobljenih občutkov in svobode, kjer se prepletajo močna in nežna energija in kjer lahko izrazim vsak posamezen delček sebe. Je magični ples ki me osvobaja, umirja in podarja nov svet notranjih občutkov.

Lea (36)

NIA TEHNIKA V gibanju sta telo in um povezana, skozi gib se prosto izraža nezavedno. Zaradi tega je Nia Tehnika izreden način za samospoznavanje. Arhetipske pomensko in energetsko nabite geste spodbujajo odločnost, trdnost, ozaveščenost in moč bojevnika, po drugi plati pa blage, senzualne in igrive gibe, ter trenutke proste improvizacije. Pri Nia Tehniki mi je všeč, da združuje lastnosti Marsa in Venere, elemente borilnih veščin z odločnimi kriki, ki aktivirajo trebušno prepono v povezavi s prizemljeno držo ter odpiranje srca, z gestami darežljivosti in lahkotno »lovljenje metuljčkov«.Telo valovi skozi prostor in čas kakor potopljeno v fluid. Okončine se gibljejo kot veje krošnje v vetru in zajemajo iz zemlje in neba nadosebne moči, jih gojijo in krepijo. Redkokdaj sem tako scela potopljen v ocean etra ali obdan z zapredkom nevidnega elektromagnetizma, ki je živ in otipljiv saj premore silo da me dvigne in ponese v položaje z lahkoto. Ko se doma sklonim, da bi s tal pobral svinčnik, že škripajo sklepi in škrtajo kosti. Pri Nia Tehniki pa segreto kolesje telesa, podmazano s plazmo duha, graciozno preide tudi v zahtevne forme. Izziv, ki ga tehnika predstavlja, je, kako se prepustiti, izvzeti racionalni intelekt in um spojiti s telesom. Seveda se sprva, soočam s koraki,...

Jure Vuga

Nia je zame čudovit način rekreacije: z Nio plešeš v skupini kot pravi plesalec, letiš kot orel, se boriš kot bojevnik, koketiraš, meditiraš, uživaš v gibanju in glasbi. Vadiš osredotočanje in sproščanje, krepiš mišice in optimizem. Zelo priporočam vsem, tudi manj mladim. Z Nio se ukvarjam že dve leti in komaj čakam, da bomo jeseni spet začeli z redno vadbo. Zasluga za to gre seveda organizatorjem in inštruktojem, ki se iskreno trudijo, da je vsaka ura posebno doživetje.

Elda Šik Baruca

Kinetic Kontakt

Kontakt

Društvo za šport in rekreacijo KINETIC STUDIO

Ferrarska ulica 10,

6000 KOPER - CAPODISTRIA

info(at)kinetic-studio.si

Larisa

Vinyasa Joga, Pilates, Hooping, NIA tehnika

Telefon: 040 553 316