Menu

čustva - motivacijska energija telesa

Dušan Donko je slovenski učenec Velikega mojstra You Xuande ter s tem 15. generacije Xuanwu šole notranjih borilnih veščin Wudang. Njegovo daoistično ime You Lishan (ime simbolizira duhovni dosežek).

V Sloveniji Dušan Donko že vrsto let poučuje široko paleto veščin iz zbirke daoistične metafizike; Klasični Feng Shui, Bazi astrologijo, Zi Wei Do Shu - astrologija zvezde Severnice, Yijing, Branje obraza, Branje dlani, Qi gong, Wudang taiji, dao jogo Dao yin, samokultivacijo spolne energije, meditacijo, metode samozdravljenja ter o zeliščih in zdravilni prehrani.

Predsednik društva za krepitev telesa, uma in duha, Tao In je prav tako diplomant Mastery Academy of Chinese Metaphysics. Skozi program Šole življenja in večne mladosti že 13 leto izobražuje posameznike, ki želijo spoznati bodisi dao modrosti o naravnih zakonih, bodisi dopolniti življenjsko moč, zdravje ali duhovno vitalnost.

 

ČUSTVA - prebudimo samospoštovanje in samonadzor

 

Kako pa kaj Vaša čustva? Se velikokrat razjezite, se težko umirite, preveč razmišljate, se ne spoštujete dovolj,...? Imajo čustva pod kontrolo Vas, ali jih imate pod kontrolo Vi? Si želite umirjeno, srečno življenje, pa Vam čustva ne dovolijo? Ja čustveno življenje je najdražje življenje.

Zdravo čustveno izražanje človeka ima dva prvobitna elementa, ki sta znak naravne samodescipline:

* Prirojena kakovost samonadzora
* Prirejeno samospoštovanje

Prirojen samonadzor in samospoštovanje sta ukoreninjena v jasnosti. Jasnost se razkriva kot umirjena notranja sreča in radost, medtem ko je trajajoča in popolnoma neodvisna od zunanjih pogojev in okoliščin. Samonadzor in samospoštovanje združeno se kažeta kot sposobnost, da se zavedamo, da smo zaznavni do vseh prekoračitev ali kršenj proti sebi, drugim, vsemu,...Ti temelji in prirojeni kakovosti naše resnične narave je potrebno neprestano kultivirati, tako da ostanejo neprizadeti ali poškodovani s strani umetnih in zunanjih vplivov.

SI ŽELITE V VAŠE ŽIVLJENJE POVRNITI :

* samospoštovanje
* samonadzor
* radost
* veselje, ljubezen
* čustveno jasnost
* življensko energijo
* družbeni status,...
* ter nasplošno zaživeti v čustvenem miru

V tem primeru, je ta delavnica prava za Vas

Zaživite v absolutni radosti ter zaplavajte v življenje z nasmeškom na obrazu ter v Vašem srčku :)

Delavnice za um in telo
4 urne delavnice s predavanjem in vadbo za spremembo in nadgradnjo na ključnih
življenskih področjih, ki sestavljajo formulo za zdravje in uspeh.
Delavnice vodi taoistični mojster ter učitelj zdravja, dolgoživosti in uspešnosti,
Dušan Donko

 

kdaj: 14.11.2014 od 17 do 21 ure

kje: Kinetic Studio, Ferrarska 10, Koper

Kontaktna oseba, kontaktni e-naslov

Tiva Svetina, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Pustite komentar

nazaj na vrh

Izjave vadečih

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Moja izkušnja v Kinetic studiu pa je več kot čudovita. Vadba Vinyasa Joge v odlični družbi z odlično vaditeljico me je pripeljala do boljšega poznavanja samega sebe in svojega telesa. Vinyasa Joga me je pripeljala do rezulatov, ki sem jih leta iskal v drugih športih. Pripeljala me je do ljubezni do samega sebe in svojega telesa. Skratka lahko rečem, da sem v Kinetic studiu doživel eno lepših življenski sprememb.

Izidor

NIA TEHNIKA V gibanju sta telo in um povezana, skozi gib se prosto izraža nezavedno. Zaradi tega je Nia Tehnika izreden način za samospoznavanje. Arhetipske pomensko in energetsko nabite geste spodbujajo odločnost, trdnost, ozaveščenost in moč bojevnika, po drugi plati pa blage, senzualne in igrive gibe, ter trenutke proste improvizacije. Pri Nia Tehniki mi je všeč, da združuje lastnosti Marsa in Venere, elemente borilnih veščin z odločnimi kriki, ki aktivirajo trebušno prepono v povezavi s prizemljeno držo ter odpiranje srca, z gestami darežljivosti in lahkotno »lovljenje metuljčkov«.Telo valovi skozi prostor in čas kakor potopljeno v fluid. Okončine se gibljejo kot veje krošnje v vetru in zajemajo iz zemlje in neba nadosebne moči, jih gojijo in krepijo. Redkokdaj sem tako scela potopljen v ocean etra ali obdan z zapredkom nevidnega elektromagnetizma, ki je živ in otipljiv saj premore silo da me dvigne in ponese v položaje z lahkoto. Ko se doma sklonim, da bi s tal pobral svinčnik, že škripajo sklepi in škrtajo kosti. Pri Nia Tehniki pa segreto kolesje telesa, podmazano s plazmo duha, graciozno preide tudi v zahtevne forme. Izziv, ki ga tehnika predstavlja, je, kako se prepustiti, izvzeti racionalni intelekt in um spojiti s telesom. Seveda se sprva, soočam s koraki,...

Jure Vuga

Nio mi je priporočila prijateljica in moram rečt, da sem bila malo skeptična glede na to, da nisem preveč nadarjena za plesne veščine. Nato sem se odločila narediti korak naprej in se opogumila in šla pogledat kako to zgleda :) .... in seveda mi je takoj prirasla k srcu. Ta mix plesa, borilnih veščin joge in še marsičesa ti vzbudi tako čudovite občutke, v bistvu skozi glasbo in gibe izražaš nekako samo sebe. Zelo mi je bilo všeč to, da so bile koreografije vsakič različne. Še posebej pa to, da so se v toplejših mesecih izvajale na odprtem tako, da sem lahko bosa skakljala po travi...pravi užitek.

Debora

Kinetic Kontakt

Kontakt

Društvo za šport in rekreacijo KINETIC STUDIO

Ferrarska ulica 10,

6000 KOPER - CAPODISTRIA

info(at)kinetic-studio.si

Larisa

Vinyasa Joga, Pilates, Hooping, NIA tehnika

Telefon: 040 553 316