Menu

300 urni tečaj za učitelje joge

300 URNI TEČAJ ZA UČITELJE JOGE
V skladu s predpisi Joga Združenja Slovenije (RJU) in v skladu z mednarodnimi standardi Yoga Alliance (RYT), petek 12. oktobra 2018 začenjamo z že tretjo generacijo usposabljanjem za učitelja joge.
Usposabljanje je namenjeno vsem, ki želite postati učitelji joge in tudi tistim, ki želite poglobiti svoje znanje joge, osebnostno in duhovno rasti.


KDAJ: Tečaj bo potekal en vikend na mesec, vse skupaj 11 vikendov s pričetkom v Petek 12. OKTOBER 2018.


Joga šola bo potekala v sodelovanju z Joga združenju Slovenije. Po opravljenem usposabljanju pridobite diplomo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in naziv Učitelj joge JZS 300, ki vam omogoča samostojno vodenje programov joge za posameznike in skupine, s poudarkom na hatha jogi in vinjasa jogi.
Program bo potekal med vikendi (petek, sobota, nedelja) v prostorih Kinetic studia - Joga Studio Koper , na Ferrarski 10 v Kopru. Eden izmed vikendov bo organiziran v naravi in bo namenjen poglobljenemu jogijskemu učenju. Splošni del usposabljanja v obsegu treh vikendov bo potekal za vse joga šole JZS na skupni lokaciji v Ljubljani.
Predavanja JZS (Joga Združenja Slovenije) so obvezna predavanja katerih se udeležijo vsi joga učenci katere šole so članvi združenja.


Predavanja bodo potekala predvidoma v naslednjih terminih;
• Oktober; 12. Petek ob 18h - PRVO SPOZAVNO SREČANJE
• Oktober; 20. in 21. (predavanja JZS v LJ)*
• November 16., 17., in 18.
• December 07., 08., in 09.
• Januar; 5. in 6. (predavanja JZS v LJ)*,
• Februar ; 15. 16. in 17.
• Marec; 09. in 10. (predavanja JZS)*
• April; 05., 06.in 07.
• Maj; 10., 11., in 12.
• Junij; 07., 08. in 09.
• Skupni vikend - datum in kraj znan naknadno
• September; praktični ter pisni izpit in zaključek.


Predavanja v Joga studiu v Kopru potekajo ob petkih od 17.00 do 22.00 (4 ure), sobota in nedelja od 06.00 do 13.30 (2 x 7.30 ure) skupno 20 ur na mesec.
Predavanja preko JZS potekajo v soboto in nedeljo od 08.00 do 18.00 ( 20 ur).


Lokacija: KINETIC STUDIO – YOGA STUDIO KOPER Ferrarska 10, 6000 Koper
Učiteljski tečaj vključuje tudi delavnice gostujočih učiteljev iz tujine in Slovenije (v kolikor ne veste italijanskega ali angleškega jezika vam priskrbimo prevajalca ). Na delavnicah bomo spoznali različne zvrsti joge; Aštanga , Rocket yog, Anukalana, Iyenger, Hormonska joga, Kundalini …..


Vpisni pogoji:
• starost vsaj 18 let
• vsaj IV. stopnja izobrazbe
• predhodna redna vadba joge (vsaj 1 leto)
• osnovno znanje angleškega ali italijanskega jezika
• izpolnjena prijavnica in kratek življenjepis: osebni podatki, predstavitev z dosedanjimi izkušnjami na poklicnem področju in na področju joge ter motivi za prijavo na učiteljski tečaj.
• uspešno opravljen osebni razgovor


Opisani standardi so zahteve Joga združenja Slovenije po kvalitetnem usposabljanju bodočih učiteljev joge. Od oktobra 2016 bo del usposabljanja potekal skupno (splošni del) za vse registrirane šole RJŠ 300.
1. Splošni obvezni teoretični del usposabljanja: 25 ur
Osnove pedagogike in didaktike v športu, managment v športu, osnove športne medicine in prve pomoči, osnove razvojne psihologije in psihologije v športu, osnove športnega treniranja.
2. Splošni jogijski del usposabljanja: 35 ur
Splošna anatomija in fiziologija (15 ur), jogijska kineziologija (8 ur), pregled zgodovine joge in klasičnih jogijskih besedil (12 ur).
3. Specialni jogijski del usposabljanja: 170 ur
Asane (40 ur), pranajama (15 ur), meditacija in joga nidra (20 ur), osnove manter, muder, krij in bandh (10 ur), energetska anatomija (15 ur), filozofija joge, ajurveda, jogiska etika in joga kot življenski slog (20 ur), principi statične in dinamične vadbe (20 ur), jogijska didaktika in pedagogika (15 ur), učne delavnice (15 ur).
4. Hospitacije: 70 ur
VSE URE: 300 ur

POGOJI ZA DOKONČANJE USPOSABLJANJA
Pogoj za pristop k izpitu je 100% prisotnost na teoretičnem in 80% prisotnost na praktičnem delu. Udeleženci opravljajo izpite iz jogijskih vsebin ter iz splošnih predmetov. Izpit iz jogijskih vsebin je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela.
1. Teoretični del iz Splošnega dela usposabljanja (pisno).
2. Teoretični del iz Teorije joge (pisno).
3.Praktični del: pozitivno mnenje iz posameznih nastopov na učnih delavnicah v sklopu usposabljanja in 90 minutni prikaz vadbene enote.
Izpit se ocenjuje kot “opravil” ali “ni opravil”. Poleg praktičnega in teoretičnega izpita mora udeleženec uspešno opraviti tudi pisno nalogo s področja joge in 70 ur hospitacij. Pogoj za dokončanje usposabljanja so opravljene vse izpitne obveznosti in v celoti poravnana šolnina. . Vplačila v primeru odpovedi ali prekinitve usposabljanja z vaše strani, ne vračamo.


Cena: 1.750 EUR (ddv vključen), v kolikor se šolnina poravna v enkratnem znesku, je plačnik deležen popusta v znesku 150 EUR.
Obvezna je min 2 x tedenska vadba asan v Kinetic Studio – Yoga studiu Koper. Mesečna karta po nižji ceni: 50 EUR / mesec, ki vključuje neomejeno število obiskov. Za vse, ki ste iz Kopra in okolice obale, je obiskovanje studia obvezno, za tiste, ki živite izven je obvezno obiskovanje studia v vašem kraju pri učitelju, ki ima ustrezne licence.
V času izobraževanja je možno prespati v prostorih Prana dvorane našega studia brezplačno.
Znesek je mogoče poravnati v 10 obrokih. Za rezervacijo mesta na usposabljanju je potrebno vplačilo prvega in zadnjega obroka v znesku 350€ .

Cena programa vsebuje:
• izvedbo celotnega programa usposabljanja,
• avtorsko izpitno literaturo v slovenščini,
• vsa predavanja in literaturo JZS


Cena NE vključuje stroškov vikenda v naravi.
Program usposabljanja omogoča pridobitev strokovne usposobljenosti na najvišji ravni v Republiki Sloveniji. Na vašo željo se lahko s pridobljeno diplomo registrirate pri ameriški joga zvezi Yoga Alliance in pridobite naziv registered yoga teacher RYT 200.
Ustanoviteljica in voditeljica joga šole je Larisa Levac, ki je tudi vodja programa usposabljanja. Strokovni sodelavci JZS so Tina Košir Mazi (zgodovina joge in klasična jogijska besedila), Mito Šinkovec, Katra Kodela in Alja Skrt (anatomija, fiziologija, jogijska kineziologija), Alenka Košorok Humar (zakonodaja) ter drugi gostujoči učitelj.


LARISA LEVAC je izkušena registrirana joga učiteljica (IRJU 500):
• je vodja različnih programov usposabljanja (300 urni učiteljski tečaj, učiteljski tečaj Joga za otroke, Meditacija, Animator - program za bodoče animatorje.... )
• jogo poučuje od leta 2007, do danes je vodila več kot 4000 ur programov joge.
INFORMACIJE: www.kinetic-studio.si ali 040553316 Larisa

PRIJAVA : Zaradi dela v majhnih skupinah od 8 do 10 ljudi se je potrebno prijaviti do 16.09.2018 . Pohitite s prijavami, mesta se hitro polnijo.
NAMASKAR

Pustite komentar

nazaj na vrh

Kinetic Kontakt

Kontakt

Društvo za šport in rekreacijo KINETIC STUDIO

Ferrarska ulica 10,

6000 KOPER - CAPODISTRIA

info(at)kinetic-studio.si

Larisa

Vinyasa Joga, Pilates, Hooping, NIA tehnika

Telefon: 040 553 316