Menu

300 urni tečaj za učitelje joge

Program je sestavljen v skladu s predpisi Joga Združenja Slovenije (RJU) in v skladu z mednarodnimi standardi Yoga Alliance (RYT).

Kdaj:  Tečaj bo potekal en vikend na mesec. Izjemoma dvakrat mesečno takrat ko bodo potekala skupna predavanja pod okvirom JZS * v Ljubljani.

Predavanja JZS (Joga Združenja Slovenije) so obvezna predavanja katerih se udeležijo vsi joga učenci katere šole so člani združenja. Vsebujejo naslednje tematike: Zgodovina joge, Anatomija, Prva pomoč, Psihologija in pedagogika v športu, itd.

Predavanja bodo potekala predvidoma v naslednjih terminih;

 • Oktober; 8. in 9., ter 22. in 23. (predavanja JZS)
 • November 4., 5. in 6.
 • December 2. 3. in 4
 • Januar; 7. In 8. ter 28. in 29 (predavanja JZS)*,
 • Februar ; 3.,4., in 5.
 • Marec; 2., 18. & 19. 3. (predavanja JZS)*
 • April; 7., 8., in 9.
 • Maj; 12., 13., in 14.
 • Junij; 2., 3. in 4
 • September; 8. pisni izpit, 9., in 10 zaključek.

Lokacija: KINETIC – YOGA STUDIO KOPER Ferrarska 10, 6000 Koper

Diploma: Po zaključku tečaja prejmete diplomo za učitelja Hatha joge, ki ima opravljenih 300 ur po predpisih Joga Združenja Slovenije (RJU) in 200 ur v skladu z mednarodnimi standardi Yoga Alliance (RYT). Program izvaja Larisa Levac IRYU 500, ki je tudi nosilka programa.

Učiteljski tečaj vključuje tudi delavnice gostujočih učiteljev iz tujine in Slovenije (v kolikor ne veste italijanskega ali angleškega jezika vam priskrbimo prevajalca ). Na delavnicah bomo spoznali različne zvrsti joge; Aštanga , Anukalana, Forest, Iyenger, Kundalini in Jogo za otroke in Šolarje…..

Vpisni pogoji:

 • starost vsaj 18 let
 • vsaj IV. stopnja izobrazbe
 • predhodna redna vadba joge (vsaj 1 leto)
 • osnovno znanje angleškega ali italijanskega jezika
 • izpolnjena prijavnica (življenjepis: osebni podatki, predstavitev z dosedanjimi izkušnjami na poklicnem področju in na področju joge ter motivi za prijavo na učiteljski tečaj.)
 • uspešno opravljen osebni razgovor

Opisani standardi so zahteve Joga združenja Slovenije po kvalitetnem usposabljanju bodočih učiteljev joge. Od oktobra 2016 bo del usposabljanja potekal skupno (splošni del) za vse registrirane šole RJŠ 300.

1. Splošni obvezni teoretični del usposabljanja: 25 ur

Osnove pedagogike in didaktike v športu, managment v športu, osnove športne medicine in prve pomoči, osnove razvojne psihologije in psihologije v športu, osnove športnega treniranja.

2. Splošni jogijski del usposabljanja: 35 ur

Splošna anatomija in fiziologija (15 ur), jogijska kineziologija (8 ur), pregled zgodovine joge in klasičnih jogijskih besedil (12 ur).

3. Specialni jogijski del usposabljanja: 170 ur

Asane (40 ur), pranajama (15 ur), meditacija in joga nidra (20 ur), osnove manter, muder, krij in bandh (10 ur), energetska anatomija (15 ur), filozofija joge, jogiska etika in joga kot življenski slog (20 ur), principi statične in dinamične vadbe (20 ur), jogijska didaktika in pedagogika (15 ur), učne delavnice (15 ur).

4. Hospitacije: 70 ur

VSE URE: 300 ur

POGOJI ZA DOKONČANJE USPOSABLJANJA

Pogoj za pristop k izpitu je 100% prisotnost na teoretičnem in 100% prisotnost na praktičnem delu. Udeleženci opravljajo izpite iz jogijskih vsebin ter iz splošnih predmetov. Izpit iz jogijskih vsebin je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela.

1. Teoretični del iz Splošnega dela usposabljanja (pisno).
2. Teoretični del iz Teorije joge (pisno).
3. Praktični del: pozitivno mnenje iz posameznih nastopov na učnih delavnicah v sklopu usposabljanja in 60 minutni prikaz vadbene enote.

Izpit se ocenjuje kot “opravil” ali “ni opravil”. Poleg praktičnega in teoretičnega izpita mora udeleženec uspešno opraviti tudi pisno nalogo s področja joge in 70 ur hospitacij. Pogoj za dokončanje usposabljanja so opravljene vse izpitne obveznosti.

Cena: 1.600 EUR (ddv vključen)

Obvezna je min 2 x tedenska vadba asan v Kinetic – Yoga studiu Koper. Mesečna karta po nižji ceni: 50 EUR / mesec, ki vključuje neomejeno število obiskov. Za vse, ki ste iz Kopra in okolice obale, je obiskovanje studia obvezno, za tiste, ki živite izven je obvezno obiskovanje studia v vašem kraju pri učitelju, ki ima ustrezne licence.

V času izobraževanja je možno prespati v prostorih Prana dvorane našega studia.

Pustite komentar

nazaj na vrh

Kinetic Kontakt

Kontakt

Društvo za šport in rekreacijo KINETIC STUDIO

Ferrarska ulica 10,

6000 KOPER - CAPODISTRIA

info(at)kinetic-studio.si

Larisa

Vinyasa Joga, Pilates, Hooping, NIA tehnika

Telefon: 040 553 316